Прокурор Стефан Христов не е работил ритмично по ключовото дело

...
 
Прокурор Стефан Христов не е работил ритмично по ключовото дело
Коментари Харесай

Прокурорът по Барселонагейт е извършил тежки нарушения

 
Прокурор Стефан Христов не е работил ритмично по основното дело „ Барселонагейт “. Това излиза наяве от оповестеното известие на страницата на държавното обвиняване.

По досъдебно произвеждане за следствие на ОПГ за пране на пари (т.нар. „ Барселонагейт “ – б.р.) проверяващият екип е открил неритмичност във воденето на делото, се споделя в изводите от направената  на гладен прокурор Борислав Сарафов.
„ Установяват се обилни интервали от време (по 2-3 месеца), през които не са осъществявани каквито и да било дейности по следствието и интервал след 15.05.2023 година с извънредно висок интензитет на процесуално-следствени дейности “, откриват още проверяващите.   Според тях през първите осем месеца  са извършени само четири разпита на очевидци, като в един от случаите протоколът е направен в нарушаване на Наказателно-процесуален кодекс. Изискани са еднократно документи и е предоставен превод на постъпили материали.   „ Назначена е финансово-счетоводна експертиза, макар неналичието на приобщени по делото счетоводни документи и разкрита данъчна и банкова загадка. Поради това и движимостите лица  по назначената експертиза “, се споделя още в известието на Прокуратурата.   За сметка на позволеното закъснение, след 15.05.2023 година, в границите на единствено месец и половина са разпитани 17 очевидци, назначени са две компютърно-технически експертизи, осъществени са претърсвания и изземвания, отправени са претенции за откриване на банкова, данъчна, осигурителна информация, както и е отправено предложение за снемане на имунитет на депутат.   Крайният извод, който проверяващият екип прави, е, че по делото от страна на наблюдаващия прокурор е позволена неритмичност в осъществяването на дейности по следствието.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР